CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pagina's

donderdag 16 februari 2012

Een paar dagen Oostenrijk!

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de gewonnen trip via radio Verionica naar Oostenrijk kon beginnen! We zijn om 06.30 vertrokken van huis, via station Dordrecht overgestapt op Rotterdam Centraal, daarna met de intercity naar Utrecht en op station Utrecht de internationale trein gepakt naar Keulen en via Keulen naar de luchthaven. De treinreis ging super, mijn manneke is mijn wandelende navi, dus ik hoef me geen zorgen te maken, hoef hem alleen te volgen! We hadden rekening gehouden met eventuele vertraging dus waren we veelste vroeg op het vliegveld... Ach we hebben ons wel vermaakt, wat drinken hier, wat eten daar, rondje zus en een rondje zo... Eenmaal door de douane had ik rust, vind dat echt het spannendste van heel de reis....gek he! Werd er natuurlijk ook uitgepikt en werd grondig gecheckt, Manuel mocht zo doorlopen...grrr. De zenuwen waren bij Manus behoorlijk aanwezig, ik had nog nergens last van :-)


De vlucht verliep voorspoedig, Manus vond het best even eng maar het was te doen, totaal niet verwacht had ik ook last van mijn maag en buik, zeker met dalen.. We waren allebei blij dat we na een dik uur weer veilig op Oostenrijkse grond stonden! We werden vanaf Klagenfurt keurig opgehaald en binnen een uur naar het hotel gereden. Het was erg grauw en bijna donker toen we aankwamen, we konden de omgeving dus niet zo goed zien. Onderweg zagen we al wel dat we door veel bergpassen heen reden, verschillende haarspeldbochten kwamen we tegen en gingen steile hellingen op en af.

Eenmaal op de hotelkamer aangekomen hebben we onze koffers open gemaakt, de hoognodige spullen eruit gehaald en zijn we een hapje gaan eten in de eetzaal. We waren in een culinair hotel beland, het eten was top! Evenals de hotelkamer, deze was zeer ruim en er was een bad aanwezig, hier had ik al weken op gehoopt en ook zo'n zin in! Na het eten zijn we de boel buiten even gaan verkennen en daarna ben ik heerlijk in bad gedoken!


De volgende morgen zagen we dat we uitkeken op verschillende piste's. De lift was 100 meter vanaf onze hotelkamer... te gek gewoon! Na het heerlijke ontbijt zijn we onze skipassen op gaan halen. We wisten niet precies wat we zouden krijgen... wat een geluk hadden wij zeg, we hebben gold skipassen gekregen, we konden van alle liften in de omgeving gebruik maken voor 3 dagen!
Als eerste zijn we met de lift de 1760 meter hoge Maibrunnbahn opgegaan. Wauw, wat een geweldig mooi uitzicht hadden we hier zeg! We hadden prachtig weer dus konden ver vooruit kijken. Eenmaal boven hebben we de eerste warme chocomelk met slagroom gedronken en hebben we genoten van het prachtige uitzicht.Daarna zijn we naar de lift gewandeld naast ons hotel, daar zijn we via de Sonnwiesenbahn 1612 meter omhoog gegaan met de lift en hebben heerlijk in het zonnetje gezeten en gekeken naar de skieende mensen die van de piste afkwamen. De weg naar beneden was erg koud, brrr!
Aan het einde van de middag hebben we een klein tukkie gedaan voor het eten, dat is het lekkere van vakantie! hihi. Het eten was weer heerlijk, salades, soep, zalmforelmouse met zalmkaviaar.... om je vingers bij af te likken! Doordat ik vandaag hard op mijn kont gevallen was en na het eten erg veel last van mijn been had zijn we lekker in het hotel gebleven. We hadden 1 nederlandse zender en daar was de film: de hel van '63 op te zien.

De volgende ochtend had ik gelukkig geen last meer van mijn been en kont, overigens wel een mega blauwe/paarse plek.... Vandaag willen we gaan schaatsen, we hebben de busverbindingen bekeken en zijn met onze schaatsen op pad gegaan. We reden weer door de bergpassen op weg naar Feld am See. Daar was een groot meer helemaal bevroren en waren verschillende mensen aan het schaatsen. We hebben onze schaatsen aangetrokken, onze snowboots in het riet verstopt in de hoop dat ze er nog zouden liggen als we terug kwamen.


Bloedheet hadden we het toen we even bezig waren... Het ijs was erg hobbelig en zat vol spleten.. best creepy. Volgens Manus was het ijs wel een halve meter dik dus hoefden we ons geen zorgen te maken. Toen het op een gegeven moment flink begon te kraken en bonken had ik het wel gezien... kreeg er helemaal de rillingen van en durfde niet meer terug het ijs op! Manus is de boots gaan halen, de lieverd!


Rond 14.00 zijn we terug gegaan naar Bad Kleinkircheim, we hebben gelift naar de bushalte in het dorp, hadden net de bus gemist dus moetsen een uur wachten, dat was even balen en zonde van onze tijd... Terug in het hotel aangekomen hebben we de schaatsen in de kamer gelegd en zijn we naar het begin van het dorp gegaan. We wilden nog een berg op, met de lift zijn we de kaiserburgbahn opgegaan. Het eindpunt was 2055 meter hoog. Wow hier was het berekoud! Maar wat een uitzicht, zo mooi had ik het nog nooit gezien!
We hadden nog net genoeg tijd om met de lift naar boven en naar beneden te gaan voordat de lift dicht ging... gelukkig maar want dit hadden we niet willen missen!

We zijn terug gaan lopen, via de onderkant van de piste's is een lange wandelroute waar je heerlijk kan lopen. Hieronder verschillende kiekjes:


Na deze dag zit onze gewonnen reis er helaas alweer op maar wat hebben we genoten van deze dagen en de prachtige natuur! We weten wel, dit was niet onze laatste keer in Bad Klinkircheim!

Op woensdag werden we om 11.00 weer keurig opgehaald en naar de luchthaven gebracht, de terugreis was weer begonnen...


En wat voor een terugreis... met veel turbulentie duurde de terugvlucht 2 keer zolang als de heenreis, er was een zeer sterke tegenwind en dat hebben we geweten.. het zweet stond in onze handen. Gelukkig zijn we uiteindelijk weer veilig geland! Na de treinreis kwamen we uiteindelijk om 21.30 thuis aan. We zijn de gehele week nog vrij dus kunnen nog even lekker nagenieten!

Tot snel weer!
Liefs Brenda

1 opmerking:

Linda Eisinga zei

geweldig om te lezen, mooie foto's heb je gemaakt!!